Dlaczego warto jeść jabłka?

0
Liczne odmiany, smaki i kolory zagwarantowały jabłkom największą popularność wśród owoców. Oryginalności dodaje wystający ogonek, a ich intrygujący zapach jest cennym składnikiem luksusowych perfum. Rajskie...

Wszystkie kolory herbaty

0
Dawno, dawno temu... Chińska legenda sprzed trzech tysięcy lat głosi, że pierwszą osobą, która poznała smak herbaty, był cesarz Shennong. Pewnego dnia zmęczony władca usiadł...

Porcja dobrego smaku

0
Kojarzą się z tradycją, bywają ekstrawaganckie. Robią je nie tylko babcie, ale wszyscy z nutą kulinarnej fantazji. Bo przetwory, pachnące goździkami i cynamonem, sprawiają,...

Czy białka i tłuszcze podnoszą cukier?

0
Osoby chore na cukrzycę na szkoleniach lub ulotkach często się dowiadują, że białka i tłuszcze bezpośrednio nie podnoszą glikemii a jedynie spowalniają wchłanianie węglowodanów....

Losowe artykuły:

Wstrząs anafilaktyczny – leczenie po ataku

0
Alergia kojarzy się zwykle z katarem lub wysypką. Jednak nie zawsze ma ona łagodny przebieg. U niektórych osób kontakt z alergenem może doprowadzić do...